kaarsIedereen die binnenkomt levert de wedstrijdfoto in…er lag een behoorlijke stapel op tafel.

Frits neemt de tijd voor de pauze om de nieuwe manier van fotobespreken toe te passen op door ons ingestuurde foto’s. Bespreken volgens ETC methode…Emotie..Techniek…Combinatie. Hij legt eerst nog even duidelijk uit wat het inhoudt.

Een doodskist met speciale entourage/man in ruimtelijk museum/fietsers voor een kerk/dam in Amsterdam met mensen en duiven/houten paaltjes in water/zwangere vrouw geplaatst bij bomen… dat waren de foto’s die besproken werden….de aanwezige leden deden lekker mee.

Voor mij een kundig en leerzaam nieuw onderdeel van ons programma. Er was geen tijd voor alle ingestuurde foto’s…de rest komt een andere keer.

Rond half negen kwamen de winnaars van de etalage-fotowedstrijd hun prijzen ophalen. Omdat het allemaal kinderen waren vergezeld van hun ouders. Yvonne Poot reikte de prijzen uit (boek/koffiezetter/camera) en daarna Klaas in aktie voor een foto voor de krant.

Pauze.

Na de pauze “een klein kwartiertje”…deze keer verzorgd door Marijke en Willy. Zij waren naar het Gemeentemuseum in Den Haag gegaan, waar een tentoonstelling was
over Audrey Hepburn gekleed door Givenchy. Zij lieten foto’s van de foto’s zien…van de kleren die daar tentoongesteld waren en foto’s van het museum zelf en wat andere dingen die ze zagen. Zo was dit kwartiertje weer heel leuk ingevuld !

Daarna kon iedereen aan de slag met een kaars…om er op zijn of haar manier wat leuke foto’s van te maken. Wolter had gezorgd voor wat achtergrondjes etc. Als ik het goed begrepen heb komt er een map op de site waarin iedereen die aan de slag ging zijn/haar creaties kan plaatsen.

Even na tien uur wensen we elkaar fijne dagen en gaan huiswaarts….