conceptueelWolter heet ons hartelijk welkom en vertelt over het programma van vanavond: eerst toont/bespreekt Frits de ingestuurde foto’s voor de opdracht conceptuele fotografie….dan pauze…daarna klein kwartiertje voor Afke en daarna gaan we aan de slag met eigen camera: produkt-fotografie.

Margreet vraagt daarna wie er naar de lezing bij fotoclub Wageningen gaan zodat ze dat kan doorgeven. Verder attendeert ze ons er op dat het ledenpasje van de Fotobond op een inlegvel zit bij de onlangs ontvangen In Beeld! Even opletten dus en blad niet meteen bij het oud papier gooien!
Verder wordt verteld dat Elly komende week een nieuwe knie zou krijgen, maar dat ze ineens in het ziekenhuis ligt wegens een herseninfarct! Wel gezichtsverlamming maar geen verlamming van ledematen volgens de berichten. Grote schrik natuurlijk. Hopelijk een snel en redelijk herstel! Suzan laat meteen een kaart rondgaan om op te sturen, waar we allemaal een groet op schrijven.

Hierna beginnen Frits en Hessel de presentatie van de conceptuele foto’s. Frits is blij met 11 inzendingen en met de kwaliteit ervan. Een korte opsomming:
Ab en Wolter laten geld komen uit een Belastingenveloppe
Klaas maakte een foto van een paperclip die door een trucje drijft op water
Puck laat wandelschoenen zien die geplaatst zijn in de natuur met vlinders en vogels toegevoegd
Suzan liet kinderen zoeken naar een speld in een hooiberg
Frits en Hessel hebben stukjes van foto’s van henzelf gemixed tot 1 mannenkop
Marijke (met hulp van Suzan) heeft een lepel die de schaduw van een vork geeft
Martijna heeft een peinzend meisje gemixed met man in haar hoofd en klarinet
Margreet heeft crocussen en sneeuwklokjes vervaagd en gemixed tot een feest van kleur
Lyonne en Karin laten een meisje een kikker kussen in de hoop op een prins
Yvonne Poot creëerde een auto-ongeluk in de sneeuw op haar afvalbak
Willy plaatste een banaan gedragen door een soort tijgertje in een landschap.

Er was ruime waardering voor de foto’s en deze presentatie!

Pauze.

Na de pauze neemt Afke het woord voor haar 'klein kwartiertje'. Ze laat foto’s op de beamer zien van haar reizen naar Alaska…Antarctica en Patagonië (Zuid-Amerika). Het is volop genieten van het natuurschoon dat in die gebieden ruimschoots voorhanden is! Eén en al kleurenpracht…bijzondere rotsen….ijsbergen en ijsschotsen…soms zelfs bijna surrealistisch. Afke vertelde dat ze bleef fotograferen op die reizen…en dat kan ik me helemaal voorstellen! Een geweldige serie!

Het klein kwartiertje van Afke bleek een heel groot kwartier te zijn. Wij waren daar niet rouwig om…maar het was inmiddels kwart voor tien en dat was te laat om nog aan produktfotografie te doen. Dat is doorgeschoven naar een andere avond.

Dus redelijk vroeg konden we naar huis of naar de kantine. Ik vond het weer een heel goede avond ! Dank aan iedereen die hieraan meewerkte!