Tonnie heet ons welkom en in het bijzonder de 4 modellen die vanavond voor ons zullen poseren.

Jo meldt dat er nog 7 lijsten te koop zijn. Opgemerkt wordt dat het passe-partout qua uitsnede iets te groot is.

Marijke en Suzan zijn naar een beurs voor natuurfotografie in Ede geweest. Zij hebben een nieuwsbrief en tijdschrift meegebracht, die vanavond ingezien kunnen worden.

Frits meldt dat over twee weken een fotobespreking op het programma staat. Ieder die dat wil kan een foto ter bespreking insturen (langste zijde 1900). Kan een superfoto zijn, maar het mag ook een foto zijn waarvan je denkt: hoe kan het beter. Frits stuurt hierover mailtje. Foto’s worden besproken volgens de ETC methode.

De themagroep Portret presenteert zich vanavond met een doe-avond. Karin laat via de beamer in rap tempo zien wat de bedoeling hiervan is. Hierna worden tafels en stoelen verplaatst om 3 opstellingsplaatsen te maken. Ieder krijgt 10 minuten om met het model bezig te zijn. De kookwekker wordt hierbij ingesteld. Al gauw is het een drukte van jewelste. Iedereen wil het perfecte plaatje maken. Dan loop je mekaar weleens in de weg en komt het “netjes” om de beurt fotograferen niet altijd uit de verf zoals het bedoeld was. Het was wel een gezellige sfeer. Het was de bedoeling om een (kunst)bloem zodanig voor je camera te plaatsen dat het leek dat die bloem het rokje was van het model.Ze werden in allerlei poses geplaatst. We zijn benieuwd naar de resultaten.

Na de pauze eigenlijk dezelfde opdracht, maar dan met een bewegend model erachter.De portretgroep wil graag de resultaten van deze avond verzamelen. Natuurlijk krijgen de modellen hier ook foto’s van (voor Instagram?). De resultaten worden een andere avond aan ons/jullie gepresenteerd. Je kunt ze sturen naar Karin. Zie hiervoor haar mail.

Een leuke zeer actieve flitsavond!!