RegenVanavond de jaarwedstrijd. Erwin en Geert stellen zich eerst even voor, vooral voor de nieuwe leden. Erwin valt verder meteen met de deur in huis door te zeggen dat het vanavond de laatste keer is dat hij deel uit maakt van de vakjury bij de jaarwedstrijd van Flits. Hij vindt dat het tijd wordt voor iemand anders. Hij vindt zichzelf nu geen meerwaarde meer hebben voor de club. Hij is ermee begonnen in 2000. Geert grapt nog over een opdracht die hij had voor een bedrijf dat volgens hem te maken had met water (Hydro…..). De directeur moest op de foto en hij bedacht met blote benen in de nattigheid en een paraplu op. Toen kwam hij erachter dat het bedrijf juist voor het omgekeerde stond. Opdracht later opnieuw gedaan.

 
Nu de wedstrijd. Dieptepunt in de geschiedenis; Maar 16 foto’s. Mensen schaam je. Aan een clubwedstrijd hoort toch bijna iedereen mee te doen!!!
 
Zoals verwacht veel foto’s met plas water, blad, kringen etc. Toch ook heel verrassende foto’s. We worden opgedeeld zodat we niet met z’n allen in de zaal rondlopen om onze rapportcijfers te geven. Na de ledenjurering worden we geroepen en beginnen we in willekeurige volgorde de foto’s te bespreken.
 
Er blijven na de pauze 6 foto’s over. De jury en de leden zijn het helemaal NIET EENS met elkaar. Top-3 van beide is verschillend, dus de mensen die er na de pauze nog liggen zijn prijswinnaars. Er is toch een probleemgevalletje. Eén foto heeft een pijltje op de achterkant, zou voor hun gevoel andersom moeten. Misschien bewust zo gekozen. Karin was er niet, dus kon het haar niet gevraagd worden. Verder viel het op dat meerdere foto’s geen “regen” bevatten. Ook de uiteindelijke prijswinnaar. Blijkbaar toch een lastig thema, zeker na een droge zomer/najaar. De foto’s worden op de bekende manier van commentaar voorzien. Frits stuurt de cijferlijst naar ons op.
 
De uitslag van de TOP-3 was:
Vakjury:
1. Hessel met een prachtig scherpe foto met een straatbeeld, waar Erwin emotioneel van werd. Zijn opa had een bijna identieke pentekening gemaakt in de oorlog. Dit was een gelukje voor Hessel want daardoor werd zijn foto net ietsje hoger gewaardeerd.

2. Jan Broekhuizen met een close-up foto van een glazen bol met dikke druppels erop. Menigeen dacht dat het glimmende kinderkopjes waren. Het was een lamp van de buurvrouw.

3. Yvonne met een close-up van mosjes met druppels eronder.  Erwin en Geert dachten het al dat het een ‘vrouwenfoto’ moest zijn door de warme kleuren. Ze vonden de haarscherpe voorgrond en de warme achtergrond zo mooi. Ze zou er wel voor op haar buik hebben moeten liggen. Dat bleek niet het geval. Yvonne had de mosjes op het aanrecht gezet en er als achtergrond een andere foto achter geplaatst. Een regenfoto in je keukentje op het aanrecht. Hoe simpel kan het zijn.

Leden jurering:
1. Ellie had van haar beroep als afscheidsfotograaf dankbaar gebruik gemaakt van een regenbui toen de rouwauto met voorganger (met paraplu) over straat reed. Statige droeve druilerige foto.

2. Afke kiekte een snel voorbij rijdende donkere jongen tijdens een vakantie tijdens een regenbui. De vakjury vond het ook een prachtige foto, maar in de nabewerking/uitsnede zaten te veel missers.

3. Marijke had de auto bij het koetshuis bij huis Scherpenzeel geposteerd en door een dik ‘beregende’ voorruit een mooie regenfoto gemaakt met het koetshuis erachter.
 
Prijswinnaars allemaal gefeliciteerd. Na de prijsuitreiking en de nodige ‘kranten’ foto’s werden Geert en Erwin nogmaals bedankt. Einde van een natte avond. Volgende keer je camera en flitser meenemen voor een avondje ‘product” fotografie door Ab en Frits. Zorg dat je erbij bent.