Ja, ook in corona tijd pakt Flits weer uit in de Camp waar ``we`` wel moeten meewerken aan de richtlijn van het RIVM met o.a. de regel van de inmiddels bekende anderhalve meter afstand. Het bestuur heeft na goed overleg besloten om haar leden in 2 groepen op te splitsen om zodoende weer bij elkaar te kunnen komen. Vanavond in de startblokken groep A in onze eigen zaal. In januari 2021 gaan zowel groep A als B voor de uitslag van de jaarwedstrijd samen in de grote zaal plaatsnemen wederom op anderhalve meter. Let op i.v.m. beschikbaarheid valt deze dag op een maandag. Zie ook het programma.

Vanavond komen de zomerfoto`s en de totale productie van de afgelopen foto 7 daagse aanbod. Nu krijgt Willy het woord. Rob Muijs uit Woudenberg is aanwezig als nieuw lid en ook aanwezig een aspirant-lid Karel Walburg (ik hoop dat dit goed geschreven is). Verder vraagt Willy de leden om eventuele nieuwe leden via haar bij Flits binnen te laten stromen. (ook voor een kennismakingsavond). Graag via een e-mail contact opnemen. De contributie blijft gehandhaafd ondanks de halvering van de samenkomsten omdat alle 2 wekelijkse avonden Flits gebruik maakt van de zaal. Nogmaals moeten de drankjes voor in de pauze vooraf bij binnenkomst aan de bar worden besteld en betaald. Tenslotte heeft Suzanne contact met over een jury van de jaarwedstrijd.

Nu Leny met de foto 7 daagse. 30 leden deden mee met in totaal 208 foto`s die we allemaal gaan zien vanavond. Per dag: groen….veel planten (de dagwinnaars zijn reeds bekend), gekleurd abstract…. De jury heeft naar eigen inzicht ook hier een winnaar gekozen, scherpte diepte…..bloem en een bloem en weer een bloem, water……Hessel met zwart wit en ta ta taaaa water, vakantie souvenir…. zeer bijzonder een schelp in zilver gedoopt, cijfers en letters….Flits 2020- scrabble en yahtzee, en tenslotte helaas zonder de verzonnen muziek klanken raad een titel van een lied. Save all your kisses for me of an other brick in de wall of de vlieger en diverse schoen. Goed bedacht allemaal met applaus for Yvonne en Leny. Ehhhh ik blijf hangen in mijn hoogstaande Engels met dialect.

De aanwezige leden gaan net als ieder jaar een winnaar kiezen maar nu alleen uit deelnemers in groep A. De leukste serie is gemaakt door……tromgeroffel trrrrrrrrrr…… Corrie Kool. (en hop op de foto).

Pauze….. een kar met drankjes staat precies op afgesproken tijd voor de deur waarbij de leden graag moeten gaan zitten in de hal of bij de bar.

Zomer foto`s en/of vakantie foto`s met Frits aan het roer, ehhhhh de knoppen. Afke met Valencia foto`s waarbij de reflectie van de palmbomen aandacht krijgt. Moooooi.
Dan Auke met een kerk in Munster. Kunstzinnige weergave van de luchtafvoer van de parkeergarage.
Dan Corald met de Palthe toren in Salland. Corine met een prachtige, om blij van te worden zalm kleurige bloem.
Corrie was op de hei sfeer vangen. Ja, de ons bekende Treekerhei.
Frans Waalwijk met een Groninger bouwwerk en een Scherpenzeelse kerk die hij door zijn keukenraam op de foto heeft gezet met een bijzondere dubbele en volledige regenboog. O ja, snel gemaakt met zijn telefoon. Henk Eikenaar was op de camping in Bloemendaal aan zee te gast bij zijn dochter. In de duinen de ondergaande zon.
Jan Broekhuizen was in Zeeland met in het water een koe prachtig gesitueerd. Ook in Herwijnen aan de Waal zijn ooievaars met tegenlicht.
Klaas….ik dus, was op de Marker Wadden terecht gekomen met een 4 master (of waren het er 3?) en met de corona bestendige veerboot op Vlieland met storm.
Leny doet ook mee en daarom FF snel, gewoon uit 1 hand……..allemaal biggetjes. Leuk, zo uit de pols. O ja, het was bij de buurvrouw.
Leo had reflectie van abstract in Amersfoort in de Eemhaven vast gelegd, of……..was dat abstract ergens anders. Kijk maar op de Flits site naar het juiste weergave.
Lucy, klikte een bloem in Noord Brabant en in Heusden werd dit vesting stadje zeer fraai weergegeven middels een bruggetje. De leden vonden dit mooi gevangen.
Yvonne vond het een leuk kinderkoppie en daarom maar een portret foto gemaakt. Ook een weergave van de muurtekeningen in Vervier deed Yvonne beslissen om voor vanavond in te leveren.

Ook vanavond, deze avond vol inspiratie met nog een laatste mededeling om over 4 weken de camera mee te nemen voor : ``ken je camera`` waarbij de aanwezige leden een door Frits geschetst probleem mogen zien op te lossen.