p1190151_300x300Verslag Campavond Flits 1 december 2022
Aanwezig 35 leden/adspirantleden.
Tonnie heet ons welkom.
Donderdag 15 december is er ook een doe-avond, dus neem je camera mee. We gaan proberen mooie creaties te maken met bestek.
Neem dus bestek mee en de nodige hulpmiddelen. Kijk vast eens op internet/pinterest om je voor te bereiden om mooie foto’s te maken.
Opdracht voor 15 december: Maak een foto in het pikke donker van een mooi landschap/sterrenhemel

Zie hiervoor ook de beschrijving:

https://www.johanvanderwielen.nl/beknopte-lijst-met-16-tips-over-nachtfotografie/

Tonnie noemt nog even de leden van de themagroepen op, die volgens de opgave in de site daarvoor zijn aangemeld. Leny wil ook bij de Macrogroep.

Meldingen

15 december laten we de resultaten zien van de nachtfotografie. Helaas zijn er nog maar weinig heldere avonden geweest.

We blijven het proberen. In principe willen we woensdag of vrijdag opnieuw proberen dan nachtfoto’s te maken. Houd daarom je mail in de gaten. Aan het eind van de middag laten we weten of we gaan!!!!!!!!!!

Lucy geeft vervolgens nog even uitleg wat en hoe zij foto’s creëert door er meerdere over elkaar heen te plaatsen. Gelukkig zijn er veel mensen die een foto op die manier tot stand heeft gebracht.
Er komen bijzondere creaties voorbij. In dit verslag moeilijk te omschrijven, dus daar waag ik mij dan ook maar niet aan. Vele voldoen aan het thema herfst, sommige ook niet. Zelfs legomannetjes komen voorbij.
De foto’s kun je zien op de site.

Dan wordt de serie Mien 10 van Ad getoond.

Hij vond een brug in Amsterdam alleen met fietsen maar geen mensen.

De kathedraal in Sevilla en de molens van Kinderdijk in een ijslandschap bij zonsopkomst. Hij was vroeg gegaan om die zonder mensen voor elkaar te krijgen. De toertocht die hij toen moest rijden reed hij in tegengestelde richting, waar hij later pas achter kwam. Twee mooie beelden van kinderen in Nepal, een strandvogel, paddenstoelen, een libel en een winterlandschap maakten de serie compleet.

Na de pauze liet de Themagroep natuur een mooie serie foto’s zien. Door het geven van een definitie van ‘natuur”, ontstond er in de groep zelf en ook deze avond enige discussie bij sommige foto’s. Het is de vraag of je zover moet gaan, het sluit in ieder geval veel discussies uit door het niet te omschrijven.

De presentatie liet ons verschillende thema’s in de natuur zien.

Landschappen, waterlandschappen, dieren, vogels, paddenstoelen etc.

We hebben genoten van een mooie serie foto’s.

Tot Flits    Jan