jan07320_20221215_1170221659-2 Verslag Campavond Flits 15-12-2022
 Aanwezig 22 leden
 Tonnie heet ons welkom.
 Denk er aan je wedstrijdfoto ‘Aan de waterkant’ digitaal naar Frits te sturen. De afdruk moet je op de wedstrijdavond (blind) meebrengen, zodat anderen niet kunnen zien van wie de foto is. Zie voor instructies de mail van   Frits.

 Programmawijziging: Zwart-wit en bestek foto’s laten zien zijn omgewisseld in het programma. Zwart-wit is op 9 februari, bestek op 23 februari.

Meldingen
Cora en Greet zijn nu lid van Flits. Welkom bij de club.
Ze stellen zich even aan de aanwezigen voor.
Jo geeft nog een TIP: om de tv uitzending over de Wadden alsnog te bekijken.
NPO2 woensdag 14-12-2022, 22.39 uur “Silence of the tides.”
Anneke stuurt nog een mail rond over gratis cursus bij de Bieb.

Anja laat nu haar Mien10 aan ons zien.
Het Henschotermeer heeft zij prachtig in beeld gebracht met mooie lucht en de spiegeling ervan in het water en de verschillende kleuren van de bomen
Ook komen herten voorbij. Ieder was gecharmeerd van het kind in het gele jasje.
De bonte specht voert een jong, terwijl een jonge pimpelmees, die uit het nest was gevallen, spartelend op de grond lag. Moeder zit met kind bij een picknicktafel. Misschien hebben zij ook de eekhoorn gezien, die op zijn kop aan de boom hangt. Een dame te paard kwam met flink tegenlicht voorbij.
Een actiefoto van een kind op de skibaan en tenslotte een lego poppetje maken de serie van 10 vol.
Een welverdiend applaus volgt.
Nachtfotografie.
Een beperkt aantal mensen had de kou en duisternis getrotseerd om de nacht op de foto vast te leggen.
Een aantal mensen is naar het gemaal in Nijkerk geweest.
Hier was de stoomboot een favoriet object op de voorgrond en de sterrenhemel erachter. (Jan B en H en Leo)
Door tijdens de lange sluitertijd de boot even met een zaklamp te belichten, kwam deze heel mooi uit tegen de vele sterren die te zien waren. Ondanks de handicap dat de verlichting die avond brandde en dat er veel auto’s met (groot) licht langs de dijk reden, waren er heel mooi foto’s bij.
Tonnie had alleen de steiger er verlicht op gezet met de sterren op de achtergrond. Ook het silhouet van het hek tegen de dijk aan was heel mooi belicht.
Jo liet het Noorderlicht schijnen met een prachtig kleurenspel, terwijl er op Terschelling blijkbaar veel meer sterren waren dan wij hier ooit zien.
Jan B. had de snelweg erop gezet met links witte en rechts rode strepen van het vele verkeer.
Jan H had ruim voor zonsopkomst de al lichtere lucht met veel sterren vastgelegd.
Prisca zag de volle maan met sterren eromheen.
Jan Kees was speciaal afgereisd naar Florida om de weerschijn in het water van verlichte gebouwen op de achtergrond vast te leggen.
Ook was er nog een mooie foto van bomen waardoor de sterrenhemel mooi zichtbaar was, met nog een mooie spiegeling in het water.

Na een korte pauze gaan we verder met het fotograferen van bestek. Na een korte presentatie van Anja, gaan we gezellig in groepjes aan het werk. Anja en Tonnie hadden het goed voorbereid. Ze waren samen een middag hiermee aan de gang gegaan.
Enthousiast ging iedereen er mee aan de slag. Allerlei creaties werden op spiegel, aluminium, glanzende platen etc gelegd. Uit allerlei hoeken werden de opstellingen gefotografeerd.
Er werden zelfs hele tenten boven de tafel gehangen. Ook het kleine studiootje deed het prima om de weerschijn van de verlichting tegen te gaan.
Er werden zelfs creaties gemaakt met één vork, die wel, tijdens de lange sluitertijd, werden verlegd, waardoor er toch iets moois ontstond. Het leek of er meerdere vorken over elkaar heen lagen.

OPDRACHT:
Ga thuis aan de slag met bestek-fotografie. Probeer dingen uit en maak een fraaie foto. De ingeleverde foto’s, je kunt ze op de site plaatsen in de map Bestek-fotografie, worden 23 februari getoond.

Einde van de actieve avond.

Tonnie zegt dat Lucy haar lidmaatschap heeft opgezegd. Lucy geeft aan dat zij bij nog 2 clubs actief is en dat de afstand (Harderwijk-Woudenberg) eigenlijk de oorzaak is dat zij voor de andere clubs gekozen heeft.
Zij wordt bedankt voor haar inzet.
Ook Klaas is vanavond voor het laatst. Tonnie zegt, namens velen, dat ze hier enorm van baalt.
Klaas was vaak de vrolijke noot op de clubavond en ook zijn onvermoeibare inzet zullen we enorm missen.
Klaas het ga je goed.
Hopelijk bedenk je je nog en kom je weer gezellig op de Flitsavonden, zonder dat er verdere verplichtingen uit het verleden op je schouders rusten.
Bedankt man, voor alles wat je voor Flits hebt gedaan.

 

Tot Flits
Jan