11-mien_10_01_-_9_20230927_1461171803-300Verslag Campavond Flits 05-10--2023
Aanwezig 31 leden
Belangrijk
Bondswedstrijd: Heb je, vind je zelf, een heel mooie foto, stuur die dan naar Corry Kool. Uit de ingezonden foto’s worden de 10 beste gekozen door een selectiecommissie. De foto moet eind 2022 of in 2023 zijn genomen. Helaas zijn er nog onvoldoende foto’s opgestuurd. Kijk nog eens kritisch naar je foto’s van afgelopen jaar.
Cursus Flitsen: Er is nog plek bij een cursus Flitsen. (Flitshuis Johan Huizing), interesse? Meld je bij Frits.

19 oktober
Presentatie Themagroep Natuur
Maak jouw mooiste dierenfoto, zet ze op tijd in de map op de site.
Mien 10 Cora
Opdracht herfstfotografie:
Maak een mooie herfstfoto, waarbij licht een belangrijke rol speelt. Deze foto’s worden 30 november getoond.

Verslag:
Frits heet ons welkom vanavond,
Er zijn geen meldingen.

Margreet laat ons een kleurrijke serie zien in het kader van Mien 10. Zij is de laatste in de serie laat wat uit je werk zien. Vanaf nu moeten de Mien 10 foto’s gemaakt zijn in het afgelopen jaar.
Margreet zegt dat ze al een hele tijd bezig is om bepaalde kleuren te zoeken, waarbij licht voor haar belangrijk is. Ze heeft hiervoor meerdere mentoraten gevolgd.
Belangrijk is dat je jezelf een doel stelt om tot een bepaald resultaat te komen.
Behalve licht en kleur is ze vooral bezig geweest om te spelen met foto’s door ze op meerdere manieren met elkaar samen te voegen.
We kennen natuurlijk allemaal de ‘Margreet-foto’s’. Deze serie deed er nog een schepje bovenop.
Haar foto’s worden op verschillende plekken gemaakt. Ze was bij Intratuin, thuis aan het spelen met crêpepapier, ze was op de begraafplaats, waar ze een deel van een grafsteen gebruikte, die op een waterval leek. Maar ook in de natuur vindt ze haar beelden. Ze houdt van dromerige beelden die rust en stilte uitstralen.
Margreet bedankt voor het inkijkje in de fotografie waarmee jij bezig bent. Tot slot laat ze nog een mooie collage zien van haar laatste mentoraat. We worden er allemaal wat stil van. Kijk de mooie serie van Margreet nog eens na op de site.
Haar advies: blijf spelen met licht.

Laat dat nou net terugkomen in de presentatie van Tonnie en Jan over het gebruik van licht bij het maken van herfstfoto’s. Tonnie vertelt dat je op verschillende manieren gebruik kunt maken van licht.
Ze begint met een mooie foto op de heide, alleen ontbreken daar, wat lichtpunten in, zodat hij toch enigszins saai oogt, hoewel anderen daar weer anders over denken.
’s Morgensvroeg kun je vaak het beste licht vangen bij zonsopkomst en een poosje daarna. Na een uur wordt het licht dan al vaak veel te hard.
Haar advies is, trek lekker een oude regenbroek en oude jas aan, dan kun je overal neerploffen.
Na zonsopkomst vind je, bij niet al te warm en vochtig/mistig weer, soms mooie zonneharpen in het bos. Ook kun je gebruik maken van lichte plekken onder bomen. Ga op die plekken op zoek naar iets bijzonders. Ga lekker zitten/liggen en kijk om je heen. Je zult verbaasd zijn wat je dan allemaal om je heen ziet. Vooral op macro-gebied.
Ook laat ze een lichtopstelling zien bij paddenstoelen-fotografie, waarbij flitsers worden gebruikt.
Een heel mooie serie foto’s met mooi licht wordt getoond.
Deze serie wordt op de site geplaatst.

Tot Flits
Jan