We hadden er lang naar uitgekeken maar op zaterdag 30 augustus 2003 was het zover. Hans en Yvonne hadden een boot gereserveerd bij de Waterlijn om de kunstroute in Amersfoort te varen. Om 16.00 uur was iedereen die mee kon present bij Erwin, de één moest nog even pinnen, een ander kocht nog een film en Hans belde de Waterlijn dat we eraan kwamen.

Het fototoestel om de hals, voor de zekerheid een regenjas mee, Marianne op krukken, maar om 17.00 uur stapten we in de boot. De tocht zou een uurtje duren en de gids aan boord vertelde vol enthousiasme
over alle kunst in het water, aan het water, op het water, boven het water, langs het water en….ik moet eerlijk zeggen….het was kunst met een grote K. Vooral om me staande te houden in een boot die onder bruggen door voer waarbij het oppassen geblazen was. De schipper riep voortdurend “pas op” en “bukken” en “kijk uit, er komt een brug”, of “pas op je hoofd”.

Soms vroeg één van ons even te stoppen want met anderhalf oog keken we ook naar geschikte doorkijkjes. En die waren er zeker. Maar of mijn doorkijkjes gelukt zijn betwijfel ik ten zeerste want ik had meer oog voor wat er ín de boot gebeurde.

Een uur is zo voorbij en voor ik het wist waren we al weer terug. De regenjas hadden we, in tegenstelling met andere SOP’s, niet nodig. Sterker nog, het was prima weer!

We slenterden, met Marianne strompelend op haar krukken (hebben de enkelbanden het gehouden?), naar de Hof waar we op een terras neer streken en lekker hebben gegeten.

Rond 20.00 uur keerden we tevreden huiswaarts en dan zullen we nog even moeten wachten op de resultaten want daar ben ik wel nieuwsgierig naar!