Een spiegel……..

Een uitwisseling noemen we dat. Fotokring Heuvelrug is een afsplitsing van fotoclub Maarn.
De club waar we vanavond op ‘visite’ zijn telt 17 leden en is 1 jaar geleden opgericht.
De plaatselijke voorzitster nodigt alle aanwezigen uit om een lezing van een bekende fotograaf bij te wonen op uitnodiging van fotokring Amersfoort. De leden van fotokring Heuvelrug zijn gemiddeld iets ouder dan onze gemiddelde kringleeftijd maar zij zijn wel lid van de fotobond.

Toen kreeg onze Elly het woord en zette uiteen wat onze club voor activiteiten organiseert en wilde zelf dan ook maar het spits afbijten door haar presentatie van het drieluik te presenteren.
Nu, ik kan je verklappen dat de ‘Heuvelruggers’ zeer onder de indruk waren van deze creatieve prestatie. Ook kwam de sop uit Scheveningen aan bod gepresenteerd in mozaïek.

Yvonne S toonde een collage van haar favoriete kale mannen hoofden. Ze vond het eng maar ja, als je eerst in de auto tegen Klaas zegt dat ie maar in de auto moet blijven zitten omdat zij zelf dan meer aan het woord kan komen moet ze zelf echt aan de bak met haar presentatie wat ze overigens geweldig deed, ze praatte zelfs over liefde, en ja, dan heb je aandacht, goed gedaan Yvonne. (Het glunderen ging je goed af bij het onderwerp ‘ijsberen’, zo lief!).

Walter laat iedereen fantaseren en zelf wil ie niet alles verklappen maar het gaat over een droom. We hebben het wel over z’n drieluik wat goud opleverde.

Ja, dan kan Marianne niet achterblijven , oud van goud maar toch, zij toonde het enige echte doorkijkje en komt later nog met de ‘slide shows’.

Henk oogstte voor de zoveelste keer lof met z’n trap met leuningen waar het lijnenspel mooi was. Ook de foto als doorkijkje door de poort waar een zwerver rustig een drankje verorberde.
De ene aanwezige vond de foto rechts erg mooi, een ander zei “nee, die linker is veel beter”.
Ook stond zijn drieluik op de ezel, je weet wel, die prachtig gefotografeerde woontoren.

Na de pauze: Tonnie. Tonnie geeft als laatste een showtje fototechniek spiegelen in Amersfoorts water, een foto welk door geroezemoes in de zaal een teken van herkenning bleek want meerderen hadden deze plaat geklikt. Ook de plaats van de volgende foto was bekend bij deze mensen, het bos langs de Grift, de foto was zo mooi omdat de zon een gaatje had gevonden door de bomen.

Dan Marianne met de slide-show, Henk als techneut achter de knoppen maar eerst enige uitleg. Je moet bij het maken van een slide show, ach wij weten het al maar voor de onwetenden onder ons goed op de samenvoeging letten van muziek en foto’s.

Eerst Woudenberg van de Haantjesdag cd, weer een feest van herkenning maar die Beaufort, die hadden we van hen gestolen. Aan die man kunnen we het niet meer vragen maar luister naar mij: “hij ………. ligt toch echt in Woudenberg”. Het onderwerp slide show, ja daar hadden de Heuvelruggers geen kaas van gegeten.
Nog een paar minuten. Die van Elly’s gospelkoor dan even, oh , die is ook goed in elkaar gezet en dan die van Elburg, prachtig,
Was dit alles ? Ho, stop Klaas moet nog, nou heel even dan, gloeiende….gl…… Klaas zet e.e.a. snel op de ezel en praat wat en…….doeiiiiii

EEN SPIEGEL…… Wat hadden de Flitsers aan deze avond, een spiegel.
Een mooie spiegel want we kunnen trots zijn op ons zelf en wat we presteren met z’n allen als Flits is leerzaam en talrijk van ideeën.

Wat een tekst, saai hè. In het programma van volgend seizoen komen de fotokringers bij ons.