1 en 2 december -  24 uur in harmonie

Dirk-Jan is samen met z’n zoon van 10 jaar het eerst van de Flitsers die tussen de muzikanten plaatjes schiet. Nou ja, noem het geen plaatjes schieten want hij had Sebastiaan geïnstrueerd om niet zo maar te fotograferen maar gericht op muzikant en instrument echt foto`s te maken. Nadenken dus voor de aankomend Flitser.

Om 20:45 werd gestart in een volle zaal waarin ook veel publiek aanwezig was. Na echt een behoorlijke serie gemaakt te hebben werd om 22:00 uur de jas weer aangetrokken om op de p.c. te bekijken wat het resultaat is geworden. Dirk-Jan selecteerde er 47 uit en Sebastiaan hield er 45 over.

Klaas begon om 22:30 uur en natuurlijk werden de eerste foto`s gemaakt vanachter de bar. Het zal niet waar zijn, ruiken aan het schuim en dan maar flitsen. Ik had al snel in de gaten dat je er bij moest zijn, bij de muziek en zo ontstonden mooie plaatjes met 5 fluiters op een rij en jonge meiden in een groepje met moderne kleding aan, heel leuk om te fotograferen. Met de zoomlens helemaal open kwam de glimlach bij menigeen op de wangen en ‘klik’ ik heb je.

Op een kruk in de nek van de dirigent of op m`n tenen tussen de uitschuifbare delen en langs glazen en bidons, klak, het ging lekker. Henk kwam er ook op maar zijn tip om zonder flitser te werken ging niet altijd op. M’n serie van 120 stond erop. Ondertussen was Elly binnengekomen.

Elly startte samen met haar zus aan een serie close-ups en het werd druk in de zaal. Om 23:30 stonden er opeens 4 Flitsers en de muzikanten speelden door en de dirigent vond alles prima en de ‘centen’ stroomden binnen en ook dat werd vastgelegd. Elly had haar zus het advies gegeven om mee te gaan om haar camera uit te proberen, het was dezelfde die Elly had en dus schoven 2 zussen door en onder en tussen de stoelen. Elly was het opgevallen dat er heel veel jeugd bij de harmonie meespeelde. Het geldbedrag groeide evenals het enthousiasme. Om 2:45 vonden de dames het voldoende en werd het bed opgezocht om een paar uurtjes later weer van de partij te zijn. 

Jan Nieuwenhuizen kwam om 00:45 uur en Klaas vertrok. Jan had eerst een ander feestje, voorpilsen noemen ze dat, maar wat is er leuker om na een feestje nog even lekker te gaan…..fotograferen. Omdat de ingebouwde flitser van de camera niet goed presteerde werd de flitser maar uitgeschakeld. De muziek klonk best lekker en zonder licht deed de dirigent het ook goed en werkte mee aan leuke plaatjes.

Mark startte samen met Marianne om 4:00 uur toen er al wat minder muzikanten over waren maar de sfeer was heel opvallend, de vermoeidheid was te zien, gelukkig niet te horen want dan heb je bij de muziek toch een probleem. De muzikanten vonden het prima dat de Flitsers hun werk deden. Ook was er maar een enkele toeschouwer maar de plaatjes van Mark mochten er zijn en zo werd ook bij Flits er onder alle omstandigheden ‘gewerkt. Marianne kwam toen ze klaar was tot de conclusie dat haar serie niet zo goed geslaagd was. Om 6.45 uur ging ook voor deze 2 kanjers het licht uit.

Klaas moest naar de bakker en de kaasboer, de camera mee voor een half uurtje en de muzikanten maakten 's morgens, met last van alles en nog wat, swingende bewegingen en ook die jonge meiden hadden dikke pret, met een microfoon erbij werd het zingen en swingen.

Annette ging op zaterdag effe lekker ‘klikken’. Om 16.00 uur samen met de kids naar de Sint kijken bij de harmonie natuurlijk. De zaal was vol en aan niemand kon je zien dat ze er bijna 24 uur op hadden zitten behalve aan Henk, wat had hij een baard zeg!