vierde_elftalHelaas waren maar weinig Flitsers in de gelegenheid om mee te werken aan de sportopdracht. Maaaaaaaar Dirk-Jan en Klaas hadden beeld genoeg om e.e.a. vast te leggen.

‘s Morgens 10:00 uur eerst het penaltyschieten op de foto met Raimond van der Gouw als top betaald voetbal goalie.

Klaas was niet de enige fotograaf want van de krant stonden er nog 2 te klikken maar een rateltje foto’s in 10 seconden en weg waren de fotografen en ik kon op m’n gemak doorgaan.

Het was droog en na 30 minuten stond er weer een ‘echte’ fotograaf naast me en ja…. Even een plaatje of 8 van de Woudenbergse winnaar voorzien van beker en een hand van Raimond en ….weg was ie.

Het toernooi kon beginnen en ik ging na het controleren van een schone lens en na het innemen van een kop koffie verder met foto’s nemen. De aktie in beeld brengen en graag met de bal erbij zoals Dirk-Jan had uitgelegd en maar spelen met de ‘zoom’.

Om een uur of 11 stond 20 meter verderop nog een fotograaf, een echte want hij had ook een ‘toeter’ van een lens op z’n statief met daaraan een camera……heeee, het is Dirk-Jan en het publiek en de sporters kwamen met vragen als hoort die ook bij Flits, en met een smile op m’n toet kon ik trots melden JA, hij hoort ook bij ons.

Samen hebben we uren gefotografeerd ik was al zeker van een geslaagde reportage. Na tweeën ging ik alleen verder en tot en met de prijsuitreiking na zessen en een potje bier ging ik huiswaarts.

Moe, ja behoorlijk moe maar in de wetenschap dat alles er op stond toch tevreden ging ik aan de boterham om daarna snel op de computer de kaartjes te legen en het resultaat te bekijken. Van de 600 zijn er zo’n 40 echt niet goed en een tiental waren dubbel. De volgende dag kwam Dirk-Jan met zijn cd met foto’s en…van RAW naar JPEG en een lichte bewerking en………GROTE KLASSE.