florijn_2007De temperatuur is goed. Bob heeft zich afgemeld maar misschien zijn er genoeg. Met z’n zessen vandaag maar wie weet doen er meer Flitsers mee.

Wat een kring zijn wij zeg, om 9:00 uur eerst een bak koffie en dan maar foto’s maken en onderwerpen genoeg want je begint bij het begin, dus bij het klaarleggen van de inschrijfformulieren, klik, die staan erop en dan de lopers, 10 tegelijk en dan weer 2. Ja ook die heb ik er op. Er wordt met kliko’s en kannen koffie gesleept, en de pionnen worden ingeladen en zo had ik al 30 foto’s gemaakt. Eerder deze week had ik ‘s avonds ook het Aart Stigter gevoel op de plaat vastgelegd.

Dan de ‘wei’ in hoog op een paal / hek geklommen en daar kwamen ‘ze’. De Nordic walkers met snelle grote stappen door het verse gras. Klik….en snel op de fiets e.e.a. ingehaald en ja hoor daar staat Henk, klik..klik en ook hij was druk. Er was geen zon dus er moest goed op de belichting van de camera gelet worden want de automaat gaf een 1/60ste en soms een 1/30ste van een seconde aan en dat is te weinig want de wandelaars liepen door en dus veel beweging.

Ik heb een rondje gemaakt door het bos van een kilometer of 12 en toen de 10 engelse mijlen……. Ja daar komen ze vlak voor de eerste thee-post. Het werd een gespetter en dan weer een foto. Een hele serie werd het met in totaal 560 foto’s.

Annette was sterk aanwezig bij de jeugd, de start, het sprintwerk, alles kwam er op. Ja zelfs de prijsuitreiking van de 5 en 10 kilometer, klasse, wat een team zijn wij met z’n allen.

Betting heeft waarschijnlijk heel hard gelopen want ik zag hem niet maar hij was er wel. Een hele CD vol met een briefje dat de foto’s niet perfect waren door te weinig licht, maar prima foto’s Betting, en het was een mooi tochtje nietwaar!

Henk had er 300, Betting 100 onder het lopen door en Annette ook 200.

Toen ik even naar huis moest om m’n kaartjes te legen kwam ik Petra tegen en zij lag zowat op de grond. Wat zullen dat een leuke foto’s opleveren. Zij lag zowat in haar achtertuin. En op de hoek van de Meent stond Dirk-Jan met hoed, hij klikte de lopers van de 10 mijl die daar de hoek om snelden en ook hij was actief voor onze fotokring…….

Flits, een enkele maal is de flitser uitgeprobeerd evenals het programma S van sluitertijd onze grootste vijand en toch is er bijzonder goed gefotografeerd! En de organisatie…….zij zijn zo blij, meer dan 2000 deelnemers en 1400 plaatjes voor op het net.

Een oproep aan de Flitsers die geklikt hebben….graag je beste foto mailen naar Margreet!

En nu op naar donderdagavond…….wie gaat er met de zilveren camera vandoor?