waterSOPDonderdagavond, koffie bij Tonnie en Jan, 10 man staan te trappelen om een leuk tochtje te maken, eerst een lekker bakkie en …..yes, daar gaan we.
We gaan voor goud want alleen de hoofdprijs is interessant. 200 euro helemaal voor jezelf met een foto van en langs water.
De helden : Inge, Klaas, Tonnie, Jan, Marianne, Henk, Bob, Margreet, Mark, Suzan en als laatste Ad die ‘het groepje’ achterop komt.

Op de brug achter het maïsveld splitsen we in tweeën en 6 man gaan over het gras / bospad langs de Luntersebeek en na wat duw- en trekwerk tussen Mij en Tonnie wordt afgestapt en klik…..klik de eersten staan er op. De lucht gaat een rol spelen want er zit behoorlijk contrast in.

Marianne zakt door de hoeven in het riet en zorgt voor kader, Henk staat rechtop en Tonnie gaat op de billen en zo heeft een ieder z`n favoriete plekkie voor de mooiste foto.

Margreet loopt een stukkie en steekt het water over en komt langs de andere kant terug en zo zet iedereen iedereen op de foto.

De vier anderen krijgen gezelschap van Ad maar verder met ‘ons’. Langs een ander kanaal richting Overberg pats boem sta stil…….gauw foto’s, wat ? en Klaas kletst verder…..ssssssttt.
Sukkel, kijk een kale stuk boom….. let toch op man kijk dan…ohhhh een watervogel in top en ook ik ben stil.

Ik word er aan herinnerd dat thuis een lekker biertje op me wacht en met de zon op de kop z’n kant gaan we richting huis. Vlak bij Scherpenzeel wordt het klompenpad gevolgd en wanen we ons in Timboektoe en Margreet die straks meer aan bod gaat komen laat ons stil staan bij ‘haar werkplek’.

Na anderhalf uur gaan we verder en de 5 andere Flitsers hadden reeds plaatsgenomen op de banken bij het riante optrekje van Jan en Tonnie.
De jus d’orange is geel en het bier is blond en het gesprek gaat verder over de fijne geweldige en goedkope rugtas van Margreet. Hij zit hartstikke lekker maar waar hoort dat ander stukje koord nu aan. Een ieder staat op want het ziet er wel raar uit dat je de tas op een ‘mannelijke manier’ moet dragen. ( Er zit iets niet goed ) Marianne gaat bij haar thuis wel zoeken op internet en het 2e potje werd open gemaakt want daar had ‘ik’ nog recht op. Zoutjes op tafel en het bleef nog lang onrustig bij de familie Hietbrink.

BEDANKT voor de gastvrijheid en verdere ‘uitjes’ op de donderdagavond liggen in het verschiet zoals de vossenjacht met Klaas die de dinsdag ervoor z’n fiets gebruikte als afweermiddel tegen de 20 centimeter hoge bontjassen.