architectuur_RotterdamWe waren met 9 mensen, Jerry was er 's morgens al om het nieuwe centraal station te fotograferen (volgens mij zijn het top-foto's geworden, om jaloers op te worden). Enfin, verzameld bij station Blaak, de Kubuswoningen uitgebreid gefotografeerd, van binnen en van buiten. Daarvandaan dan eindelijk naar de Markthal.

Topdrukte daar binnen, we hadden zelfs geluk dat we er in mochten.

Rond het middaguur was de deur van de Markthal maar even op slot gegaan omdat het overvol met bezoekers was. De Markthal is echt imposant; een geweldige sfeer, fraai plafond "De Hoorn Des Overvloeds", zo'n honderd marktkramen met allerlei exotische waren. Voor de fotografen een lust voor het oog! En we waren trouwens niet de enigen die daar met een camera rondliepen...

Na de Markthal was het tijd voor een koffietje op het terras aan de haven (zonnetje scheen nog iets), waarna Het Witte Huis (de eerste Nederlandse wolkenkrabber heb ik me laten vertellen) nog even in beeld van onze camera's verscheen. Via het Noordereiland met de Oude Hefbrug wandelden we richting de Erasmusbrug om te wachten op het blauwe uurtje. Jerry voorzag ons allemaal nog van allerhande tips voor het maken van de mooiste foto's.

Inmiddels begon het ook al lekker af te koelen (en ja... Jerry was de enige die hier op voorbereid was met zijn extra fleece truitje), we hebben nog gefotografeerd bij de Wilhelminapier (diverse architectonische hoogstandjes) en Hotel New York en toen begonnen onze maagjes wel te knorren. En wat zagen wij? Een restaurantje genaamd Kantine Walhalla. Echt een hele leuke informele lokatie, waar we aan een lange tafel van het eten genoten hebben. Enkelen kozen voor de gezonde maaltijd, maar gelukkig waren er ook die kozen voor de Burger Walhalla met vette friet. Dat hadden we wel verdiend.
Moe maar voldaan vertrokken we na afloop weer richting huis...

Dank aan Kees, die deze SOP in nauwe samenwerking met Jerry, perfect heeft georganiseerd. Zelfs het weer was prima!