KootwijkOp 22 oktober om 10 uur staan we met 18 flitsers voor gebouw A, het markante voormalig zendgebouw van Radio Kootwijk. Het weer is prachtig! Als we op het gebouw aflopen wordt gelijk de mooie spiegeling in de vijver voor het gebouw opgemerkt en uiteraard gefotografeerd.


Dan gaan we naar binnen waar onze gids René de Graaff ons ontvangt met koffie en thee en een korte videopresentatie over de geschiedenis van Radio Kootwijk.

Daarna hebben we ruim de tijd om het gebouw te verkennen en uit alle hoeken te fotograferen, en dit gebouw heeft veel bijzondere en interessante hoeken en ruimten. Henk, die we al hadden gemist aan het begin, belt nu ook aan, hij had de navigatie gevolgd en dat ging niet helemaal goed. Tja Henk, je was gewaarschuwd. Met 19 man/vrouw verspreiden ons over de grote hal en de prachtige trappenhuizen. Ook nemen we buiten op het balkon een kijkje. Prachtig uitzicht maar wel een frisse wind.

Daarna is er nog even tijd om een kijkje te nemen bij de waterput en watertoren op het terrein. Ook deze twee bieden leuke foto mogelijkheden en boven aan de waterput ziet Klaas al snel dat we in een mooie kring staan voor een groepsfoto.

De tijd vliegt als je het leuk hebt, we nemen afscheid van René met veel bedankjes en gaan door naar de lunch. Daarna blijven er nog vijf liefhebbers met genoeg tijd over om een kijkje te nemen op Kootwijkerzand. Prachtig gebied. Ook hier staat nog een behoorlijke wind waar een paar vliegeraars goed gebruik van maken. We krijgen allemaal natte knieën, ondanks dat sommige slimmeriken wel aan een plastic zak hebben gedacht, maar het levert wel mooie plaatjes op, zeker als de zon wat verder zakt en steeds mooier licht oplevert. Dan is het toch echt tijd om huiswaarts te keren.