DelftZes leden van de themagroep ‘Architectuur, Stad en Mens’ gingen naar Delft. Het waren Jo, Ab, Marianne, Willy, Ellie en Suzan. Aanvankelijk zou Puck ook meegaan, maar zij was helaas geveld door de griep.

We hadden afgesproken om 9.00 uur bij De Camp. Nadat iedereen was gearriveerd heeft Marianne eerst een Whatsappgroep aangemaakt zodat we elkaar makkelijk konden bereiken, mocht er iemand het verkeerde padje op zijn gegaan en verdwaald.

Jo had voor ieder een plattegrond met wat gegevens, die overigens door Puck was gemaakt. We besloten met 2 auto’s te gaan en Jo en Ab waren onze chauffeurs. Het adres van de parkeergarage waar we elkaar zouden ontmoeten werd in de tom-tom gezet en we konden vertrekken.

Het weer was wat grijs, met een schrale pittige wind, maar het was droog en in de smalle straatjes hadden we niet zo’n last van de wind. Eerst maar een cafeetje zoeken voor een kop koffie, daar konden we meteen afspreken wie met wie zou gaan en wat er gefotografeerd zou worden.

Marianne en Ellie hadden afgesproken dat ze op een vaste plek zouden blijven en mensen zouden vragen te poseren. De andere 4 gingen eerst richting het station van Delft. Daar aangekomen ontdekte Suzan dat ze haar OV-kaart was vergeten mee te nemen en zij wilde toch ook met de anderen mee naar het perron. Eerst is ze meegelift met Jo (met z’n tweeën door het poortje), maar dat ging niet zo goed, er ging een piepertje af! Later toen ze Jo was kwijtgeraakt heeft ze Ab aangeklampt om er weer uit te kunnen komen.

Afgesproken om 13.00 uur weer te verzamelen voor de lunch bij café ‘t Walletje. We hebben daar genoten van ‘n heerlijke lunch. Daarna nog wat fotograferen. Marianne ging vanuit de heup fotograferen en gaf ons wat hints zodat we het ook konden proberen. Al met al hebben we een hele gezellige dag gehad met elkaar. Afgesproken na 20 oktober nog eens bij elkaar te komen om de foto’s die we hebben gemaakt te bekijken en te bespreken.