AWLD_00200

Samen Op Pad naar de Amsterdamse Waterleiding Duinen met Betting, Jo, Suzan, Jan en Tonnie (organisatie Jan & Tonnie) Vertrek om 06:30 uur vanaf De Camp, Betting en Jo reden.
De Tom-Tom’s werden ingesteld, maar bij de 1e bocht gingen we ieder al een andere kant op.
Achteraf bleek dat wij allebei een andere route hadden gereden, maar wonderwel kwamen we om 07.30 uur gelijk aan bij de parkeerplaats van de ingang “Pannenland”. Tonnie had koffie meegenomen, dus eerst een bekertje koffie, met een stroopkoek van Suzan. Daarna op pad, op zoek naar de herten en reeën.
 Het was best een aardig eindje lopen, maar het weer was goed en de omgeving prachtig. Na een half uur gelopen te hebben, schoot ieder een andere kant op met fototoestel want tussen de struiken liepen er verschillende groepjes herten en reeën en konden we ons fotografiehart ophalen. Jo was ook op zoek naar mooie, kale bomen.
 
Nadat de fotografen weer verzameld waren zijn we verder gegaan. We kwamen bij een mooi stuk open veld met prachtige herfstkleuren. Met regelmatig stoppen om het natuurschoon en de beesten te fotograferen was het al snel lunchtijd. We moesten zeker weer 45 min. teruglopen daar er in het hele gebied maar één restaurantje vlakbij de parkeerplaats is. Het was erg vol in het restaurant, dus hebben we buiten op het terras gezeten. Eerst nog ’n kopje koffie genomen en daarna allemaal een heerlijke kop erwtensoep met roggebrood en spek.
 
Versterkt gingen we weer op pad na afscheid van Jo te hebben genomen. Vervolgens met z’n vieren een lange wandeling gemaakt via het Nieuwkanaal naar de plek waar we misschien vossen konden spotten. We hadden geluk, we zagen er één en hebben hem goed kunnen fotograferen. Op de terugweg naar de parkeerplaats kregen we nog wat regen en ontstond er een mooie regenboog. Allemaal hebben we erg genoten van deze gezellige en fotogenieke dag.
Suzan Hoogeveen