Veelgestelde vragen - Lidmaatschap

FAQs - Lidmaatschap
Hoe word ik lid?

Iedereen die lid wil worden nodigen we uit om een paar keer vrijblijvend de Flitsavond te bezoeken. We willen wel graag vantevoren weten of er aspirantleden komen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Suzan Hoogeveen,  verantwoordelijk voor de ledenadministratie, of door het invullen van het contactformulier op deze site.

Kan iedereen lid worden?

Wij zijn er trots op dat we een gevarieerd ledenbestand hebben. Beginnend, gevorderd, jong, oud, iedereen met belangstelling voor fotografie kan lid worden van Flits. Wel vragen we van onze leden betrokkenheid bij de vereniging. Flits zijn we samen!

Is er een ledenstop?

Om ieder lid voldoende aan bod te laten komen bij het bespreken van opdrachten is 40 leden het absolute maximum. Wanneer dat aantal bereikt is kunnen aspirant leden op een wachtlijst gezet worden. Het actuele ledental is hier te vinden. Voor je besluit op de wachtlijst geplaatst te worden kun je ter kennismaking twee avonden meedraaien. Dit in overleg met Suzan Hoogeveen (ledenadministratie).

Hoe lang is de wachttijd?

Het is moeilijk een indicatie van de wachttijd te geven. We begrijpen dat wachten vervelend is. Daarom bieden we aspirant-leden de mogelijkheid deel te nemen aan onze SOP's (zie: Wat is een SOP). Door met deze uitstapjes mee te gaan leer je de leden op een informele manier kennen, je proeft de sfeer binnen Flits én je profiteert van de kennis van onze leden.

Worden er eisen gesteld aan mijn apparatuur?

Kort door de bocht: Nee, alles kan. Van compactcamera tot professionele spiegelreflex.

Ervaring leert wel dat het handig is om een camera te hebben die wat mogelijkheden biedt om handmatig in te stellen. Onze opdrachten zijn daar vaak op gericht.

Maar mooie foto's worden gemaakt door de fotograaf. De camera is daarbij enkel een handig hulpmiddel.

Wat kost een lidmaatschap?

Leden van Flits betalen per kalenderjaar €70,-. We ontvangen geen subsidie, maar werven wel sponsors. Op die manier kunnen we de contributie laag houden. In dit bedrag zit ook het verplichte lidmaatschap van de Fotobond.

Waarom moet ik ook lid van de Fotobond worden?

Al onze leden zijn automatisch lid van de Fotobond. Dit zit bij de contributie inbegrepen.

De Fotobond organiseert jaarlijks vele evenementen en wedstrijden. Leden van Flits kunnen hieraan deelnemen. Verder biedt de Fotobond ook cursussen, workshops, mentoraten en gastsprekers.

Als ik besluit om lid te willen worden, hoe gaat het dan verder?

Nadat een aspirant-lid enkele keren heeft meegedraaid kan een lidmaatschap aangevraagd worden. In geval van een wachtlijst is er tijdens de wachttijd de mogelijkheid om deel te nemen aan de SOP's. (zie: Ik sta op de wachtlijst, hoe meld ik me aan voor een SOP?)

We verwachten van nieuwe leden dat zij zich in het eerste kwartaal van hun lidmaatschap een keer kort presenteren op één van de Flitsavonden. Dat wil zeggen dat ze wat eigen werk tonen en iets over zichzelf vertellen.

Ook verwachten we een regelmatige opkomst op de Flitsavonden en het plaatsen van foto's op de website.

Meer informatie voor aspirantleden is te vinden in onderstaand document.

 Download ledeninformatie